Pian tarina: Yhteinen tahtotila siivittää unelmiin

Elokuvan pukusuunnittelijana toiminut Pia Annelin-Djupsjön urasuunnitelmat muuttivat kerralla suuntaa, kun hän talvikuvauksia odotellessaan haki vähittäiskauppaan töihin.

–Toimin aluksi sisustusalalla projektimyynnissä viisi vuotta, kunnes veri veti enemmän konttoripuolelta kentälle, lähemmäs asiakaspalvelutehtäviä ja arjen myyntityötä.

–Kokkolan JYSKiin haettiin myyjää. Hain myyjän paikkaa, mutta loppujen lopuksi minusta tuli myymäläpäällikkö. Myyjän toimenkuvalla ehdin olla kolme viikkoa, naurahtaa Pia.

Myymäläpäällikön vastuulla on yhden JYSK-myymälän henkilöstön johtaminen ja työhyvinvoinnista vastaaminen. Yhdessä tiimi huolehtii, että myymälä on houkutteleva, siisti ja asiakkaat palvellaan parhaalla mahdollisella tavalla.  Myös rekrytointi, henkilöstön kouluttaminen, tiimin kehittäminen ja motivointi kuuluvat myymäläpäällikön toimenkuvaan.  

–Periaatteessa teemme ihan kaikkea ja toimimme työryhmäni kanssa tiiminä. Olemme suuri myymälä, joten minulla on viikossa yksi päivä ’konttoriaikaa’ ja lopun ajan olen myymälässä, kertoo Pia. Hänen tiimissään eli työryhmässään on 12 työntekijää. Kaikki osaavat kaikkea ja tekevät kaikkea ja ovat kaikenikäisiä.

Meillä Kokkolan myymälässä on tosi hyvä ilmapiiri. Uskon, että iso osa sitä meidän myymälän hyvää oloa johtuu siitä, että kaikki saavat tehdä kaikkea ja olla mukana kaikessa ja kaikki ovat meille tärkeitä. Meille on viime aikoina tullut parikin työhakemusta, joissa haetaan töihin, koska ’huomaa, että meillä on hauskaa ja hyvä työilmapiiri’. Meillä uskotaan sanontaan ’Happy people sell more.’, sanoo Pia.

– Uskon hyvän työilmapiirin vaikuttavan tehokkuuteen ja tuloksen tekemiseen, joten sitä on syytä pitää yllä. Kokkolan JYSK saa asiakkailta kiitosta paitsi hyvästä tunnelmastaan myös myymälän siisteydestä ja ulkoasusta.

JYSK Awardseista vuoden 2022 myymälän palkinto

Vuosittain JYSKillä järjestetään Awards-henkilöstögaala, jossa juhlitaan vuoden onnistumisia ja palkitaan parhaat. Vuoden 2022 myymäläksi valittiin Kokkolan myymälä, jonka myymäläpäällikkönä Pia toimii. Tavoitteet ovat Pialla korkealla ja yhteistä tahtotilaa hän inspiroi omaan tiimiinsä.

–Voitto tuli meille kyllä yllätyksenä, muttei kuitenkaan ihan puskista. Tiesimme suoriutuvamme hyvin, ja tein itse ihan kaikkeni, jotta pääsisimme tavoitteeseemme. Voitto on meille todella iso asia, varsinkin kun tiedän miten kovaa kaikki JYSKin työntekijät työskentelevät voiton eteen. Meillä on ollut yhteinen tahtotila voittaa palkinto viimeiset kaksi vuotta, kertoo Pia.

– Ja ensi vuoden tavoitteena on nousta myynneissä Suomen kymmenen kärkeen, sanoo Pia päättäväisesti. Kokkolan myymälän tiimi voitti ulkomaanmatkan jonnekin Eurooppaan kolmeksi päiväksi.


 – Vielä ei ole valittu, mihin päin Eurooppaa lähdemme, mutta sen jo tiedämme, että siksi aikaa JYSKin Suomen johtoryhmä tulee pyörittämään Kokkolan myymälää.

 

{"items":{"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f":[{"x":"0","y":"0","width":"12","height":"7"}]},"settings":{"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f":{"always_show_resize_handle":false,"float":false,"cell_height":50,"height":0,"vertical_margin":0,"width":12,"field_id":"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f","cellHeight":50,"verticalMargin":0,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-2067","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}