AMANDAN TARINA: HARJOITTELIJASTA MYYMÄLÄPÄÄLLIKÖKSI

Amandan JYSK ura alkoi ensin harjoittelijana Kokkolan myymälässä 2017, hänen suorittaessaan kaksoistutkintoa lukiossa. Valmistumisen jälkeen Amanda jatkoi kesätyöntekijänä ja valmistumisen jälkeen aloitti myymäläpäällikkö koulutuksen. Tällä hetkellä Amanda toimii Kalajoen myymälässä myymäläpäällikön sijaisena.

– Alun perin halusin JYSKille töihin sen vuoksi, että työpaikka oli lähellä ja sinne oli helppo kulkea. Lopulta halusinkin suorittaa kaikki opintoihini kuuluvat työharjoittelut JYSKissä, koska tämä työ on niin monipuolista ja jokainen työpäivä on erilainen.

– En varsinaisesti ole opiskelijatyyppi, joten en ole ajatellut jatko-opiskeluja. JYSKin omasta sisäisestä myymäläpäällikköharjoittelijan koulutusohjelmasta sain tosi hyvää esihenkilökoulutusta. JYSKissä ei tarvitse lähteä omakustanteisesti opiskelemaan, kun työpaikan kautta saa koulutuksen.

Vauhdikkaat urakäänteet ovat vieneet Amandaa eteenpäin

– Olin työharjoittelija vuosina 2017–2019 ja suoritin kaikki opintoihini liittyvät harjoittelut JYSKissä. Työharjoittelijasta siirryin kesätyöntekijäksi vuonna 2019. Kesän jälkeen opinnot jatkuivat ja luin ylioppilaskirjoituksiin. Tein töitä silloin 10–20 tuntia viikossa opiskelujen ohessa. Valmistumisen jälkeen jatkoin osa-aikaisena myyjänä.

– Kokkolan apulaismyymäläpäällikön edetessä JYSKissä uralla eteenpäin, hain vapautunutta paikkaa. Vuoden 2020 lopulla aloitin apulaismyymäläpäällikön tehtävissä. Alkuvuodesta 2022 olen ollut myymäläpäällikköharjoittelijana ja vuoden 2023 alusta siirryn tuuraamaan myymäläpäällikköä Kalajoen myymälään.

Monipuolinen ja vastuullinen työ

JYSKissä kesätyöntekijöille annetaan vastuuta, ja kesätyöntekijä pääsee JYSKissä tekemään kaikkia samoja töitä, mitä vakituiset JYSKiläisetkin. 

– Tämä työ on tosi vaihtelevaa, monipuolista ja vastuullista. Voin itsenäisesti päättää asiat, joihin kiinnitän erityisesti huomiota ja mitä lähden kehittämään.

Kehittymismahdollisuudet ja erilaiset koulutukset ovat saaneet Amandan viihtymään JYSKissä.

­– Parasta on ollut erilaiset koulutukset ja että lyhyessäkin ajassa olen päässyt etenemään positioissa aika paljon ylöspäin.

Myynti ja asiakaspalvelu ovat JYSKissä tärkeässä roolissa. Varsinaista aikaisempaa kokemusta ei vaadita vaan oikeaa myyntihenkisyyttä.

– Myyntihenkinen tyyppi on sellainen, joka tarttuu joka tilanteeseen niin, että asiakkaalle jää käynnistä hyvä olo. Kokee, että hänestä on pidetty huolta. Myyntihenkinen tyyppi menee rennolla asenteella asiakasta kohti.

Millaiselle tyypille suosittelisit työtä JYSKissä?

- Suosittelen JYSKiä henkilölle, joka on valmis tekemään työtä oman kehityksen eteen ja itsellä on halua kehittyä. Ja tietenkin sellaiselle, joka tykkää vaihtelevista työtehtävistä.

AMANDAN VINKIT TULEVILLE JYSKILÄISILLE
  1. Älä oo liian vaativa itseäsi kohtaan, kun haet tänne töihin.
  2. Hae matalalla kynnyksellä!
  3. Ole oma ittes!

 

{"items":{"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f":{"0":{"x":"0","y":"0","width":"12","height":"6"}}},"settings":{"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f":{"always_show_resize_handle":false,"float":false,"cell_height":50,"height":0,"vertical_margin":0,"width":12,"field_id":"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f","cellHeight":50,"verticalMargin":0,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-2067","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}