Riitan tarina: Aluepäällikkö auttaa myyjiä menestymään

Pitkän uran JYSKillä tehnyt Riitta Laasonen on nähnyt vähittäiskaupan alaa laajalti ja kokenut monia muutoksia vuosien saatossa. Yli 20 vuotta sitten JYSKissä Joensuun myymäläpäällikkönä aloittanut Riitta kiittelee työnantajaansa, joka on antanut hänelle mahdollisuuksia kehittyä ja oppia uutta vuosien saatossa. Nykyisin hän työskentelee Itä-Suomen aluepäällikkönä, toimien kahdeksan JYSK-myymälän henkilökunnan apuna ja tukena. Ison kiitoksen Riitta antaa omalle tiimilleen.

On upeita persoonia ja eri-ikäisiä, osaavia tekijöitä. Teemme tätä työtä täydellä sydämellä, josta saamme olla aidosti ylpeitä. Kannustan omalla esimerkilläni olemaan rento ja iloinen asiakaspalvelussa sekä näyttämään mallia, miten myyntityössä asiakasta kuunnellaan ja perustellaan hyödyt.

Aluepäällikön tehtäviin kuuluu myymälähenkilökunnan tukeminen, myynnin ja markkinoinnin toimenpiteiden varmistaminen ja budjetointi sekä myyntilukujen seuranta omissa myymälöissä.

Työskentelen suurimman osan viikosta alueeni myymälöissä. Tavoitteeni on, että ehtisin käymään alueen jokaisessa myymälässä kaksi kertaa kuukaudessa.

Riitalle vuoden 2022 aluepäällikön Awards-voitto

JYSK palkitsee vuosittain alansa parhaita. Vuoden 2022 aluepäällikön Awards-voitto meni Riitalle. Itä-Suomen JYSK keräsi gaalan suurimman potin. Riitan lisäksi Joensuun myymälän Juhani Enojärvi sai logistiikkavastaavan palkinnon ja Kuopion Minna Ojala nappasi myymäläpäällikköharjoittelijan palkinnon.  Palkinnot jaettiin heille 29.10. JYSKin henkilöstöjuhlassa Helsingissä. Saavutus on hieno, sillä JYSKillä on Suomessa 93 myymälää ja henkilökuntaa n. 850.

– Yksin tätä työtä ei tehdä vaan yhdessä ammattitaitosten osaajien kanssa. Alueen voitot kertovat siitä, että tätä työtä ovat tekemässä huippuosaajat. Alueellamme on hyvä työtyytyväisyys ja vähäinen vaihtuvuus, kertoo Itä-Suomen aluepäällikkö Riitta Laasonen, jonka vastuulle kuuluu alueen 8 JYSK-myymälää.   

Vapaa-aikanaan Riitta käy konserteissa, lenkkeillee, hiihtää tai rullaluistelee.  Lapsenlapsi Juho 1,7 v on todella suuressa roolissa Riitan vapaa-ajalla. Mutta myös työ on Riitalle omanlaisensa intohimo ja elämäntapa.  

– Arvostan JYSKissä sitä, että olen saanut vapaat kädet tehdä työtäni ja osaamistani arvostetaan. Vaikka työtä on paljon, on ilo työskennellä menestyvässä yrityksessä, joka panostaa työntekijöiden kouluttamiseen ja myymälöiden kehittämiseen, iloitsee yli 20 vuotta JYSKissä työskennellyt Riitta.

{"items":{"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f":[{"x":"0","y":"0","width":"12","height":"7"}]},"settings":{"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f":{"always_show_resize_handle":false,"float":false,"cell_height":50,"height":0,"vertical_margin":0,"width":12,"field_id":"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f","cellHeight":50,"verticalMargin":0,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-2067","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}