Mitä tulee itse kesätyöpaikan hakemiseen, on moni asia mennyt eteenpäin. Elämme kuitenkin vielä niin sanottua murroskautta, jossa vanhojen uskomusten taakka painaa työnhakijan harteilla. Kouluissa harjoitellaan CV:iden vääntämistä mallipohjille ja painotetaan, kuinka jokainen lastenhoitokeikka tulee tarkkaan kirjata Times New Romanilla ansioluetteloon merkiksi aktiivisuudesta. Eikä siinäkään mitään väärää ole, mutta harmillisen usein tämä tohina vie fokuksen siltä, mitä työnantajat tänä päivänä todella haluaisivat hakijoissa nähdä – nimittäin asenteelta. Ja tämä pätee työnhakuun yleensäkin, ei vain kesäduuneihin. Ainakin me JYSKissä olemme erityisen kiinnostuneita tapaamaan energisiä ja tavoitteellisia ihmisiä, joilla on pilke silmäkulmassa ja halu laittaa itsensä likoon. Meitä kiinnostaa tietää, mitä sinä ihmisenä toisit meidän tiimiimme lisää ja toisaalta, mitä haluat meiltä oppia sekä missä kehittyä. Entä miten me työnantajana voisimme sitä tukea? Mitä tavoitteita ja toiveita sinulla on tulevalle? 

Jotta edellä mainittujen pointtien kertominen olisi työnhakijalle mahdollisimman helppoa, olemme jo vuosia käyttäneet videohaastatteluja osana jokaista rekryprosessia. Haastattelussa on viisi erilaista videokysymystä, joiden tarkoituksena on auttaa meitä tutustumaan hakijaan paremmin ja päinvastoin. Videoihin ei niihinkään tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti, vaan hakija saa vastata kysymyksiin omana itsenään, omine mielipiteineen, lyhyillä ja vapaamuotoisilla videoilla. 30 sekuntia per vastaus riittää aivan hyvin, usko pois. Parhaiten tiimiimme sopivien henkilöiden kanssa tapaamme vielä kasvotusten. Tiedostomuotoisen CV:n voi ylipäätään huoletta jättää tekemättä. Mahdollisen kokemuksen ja koulutuksen pystyy täyttämään mobiilijärjestelmäämme suoraan, ja kaikista proimmat hakijat voivat vaikka synkata tietonsa LinkedInistä. Viimeksi mainittu toiminto koskettaa aika harvaa kesätyönhakijaa, mutta hei, mahdollista se on silti.

{"items":{"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f":{"0":{"x":"0","y":"27","width":"12","height":"7"},"1":{"x":"0","y":"0","width":"12","height":"7"},"2":{"x":"6","y":"17","width":"6","height":"10"},"3":{"x":"0","y":"17","width":"6","height":"10"},"4":{"x":"0","y":"7","width":"6","height":"10"},"5":{"x":"6","y":"7","width":"6","height":"10"}}},"settings":{"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f":{"always_show_resize_handle":false,"float":false,"cell_height":50,"height":0,"vertical_margin":0,"width":12,"field_id":"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f","cellHeight":50,"verticalMargin":0,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-2067","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}