Juhani Enojärvi mestareiden mestari – Logistiikkavastaava on nähnyt vähittäiskaupan murroksen

Yli 20 vuoden JYSK kokemuksella Juhani Enojärvi on kasvattanut niin rautaisen ammattiotteen työhönsä, että vertaista saa hakea. Mies on aina valmis auttamaan jopa yli aluerajojen, pyyteetön ja esimerkillinen työntulos sekä odotusten jatkuva ylittäminen ovat Juhanin tavaramerkkejä.

Loggari eli logistiikkavastaava Juhanin avuliaisuus, into ja vauhti ihastuttavat työkavereita. Kun tarvitaan uuden loggarin perehdyttäjää tai varaston kiireen kesyttäjää on Juhani oitis paikalla. Varastomestariksikin tituleerattu Juhani huolehtii, että varasto on järjestyksessä ja muut saavat keskittyä palvelemaan asiakkaita.  

Rakkauden siivittämänä Juhani muutti 20 vuotta sitten Joensuuhun Sodankylästä. Siellä Juhani ehti työskennellä useissa haastavissa kaupanalan tehtävissä yli 15 vuotta.

– Myymälä oli vielä rakennusvaiheessa, kun yhdessä silloisen myymäläpäällikkö Riitta Laasosen kanssa aloitettiin ja laitettiin myymälä avajaiskuntoon. Aloitin ensin myyjänä ja siirryin myymäläpäälliköksi v. 2003 Riitan siirtyessä aluepäälliköksi. Viimeiset 6 vuotta olen vastannut myymälän logistiikasta, kertoo Juhani uransa käänteistä.

– Halusin antaa nuorille mahdollisuuden tarttua myymäläpäällikön haasteisiin ja edetä uralla. Logistiikkavastaavana minulla on ollut vastaavasti mahdollista kierrellä muissa Suomen myymälöissä perehdyttämässä ja kouluttamassa muita logistiikkavastaavia. Nautin uusien ihmisten tapaamisesta, tarkentaa Juhani.

Järjestyksessä oleva varasto on myymälän keuhkot

JYSKissä sujuvan asiakaspalvelun edellytys on toimiva varasto. Logistiikkavastaavana Juhanin tärkeimmät tehtävät ovat huolehtia myymälän työturvallisuudesta ja pitää varasto timanttisessa järjestyksessä. Varastoon tulee kerran viikossa noin 30–70 lavallista tavaraa.

– Kuorman purussa on äärimmäisen tärkeää, että tavarat järjestetään heti oikeille paikoilleen. Näin varmistetaan, että asiakaspalvelu toimii jouhevasti ja nopeasti. Asiakas saa haluamansa tuotteen, eikä varastossa tuhlaannu turhaa aikaa, kertoo Juhani.

– Jotkut tuotteistamme ovat raskaita, joten tuotteiden sijoittelussa tulee noudattaa tiettyä logiikkaa. Työturvallisuus näkökulmasta oikea nostotekniikka on äärimmäisen tärkeä asia. Se on asia jonka käyn ensimmäisenä läpi uuden työntekijän kanssa, muistuttaa Juhani.

Logistiikkavastaavan päivittäisiin tehtäviin kuuluu myös asiakastilausten käsittely, kuormien vastaanottaminen ja kuormalavojen palautukset sekä varaston järjestyksen ylläpito, reklamaatioiden hoito ja varaston hallinnolliset tehtävät kuuluvat logistiikkavastan toimenkuvaan. Logistiikkavastaava osallistuu myös myymäläntoimintaan ja on tärkeä henkilö asiakaspalvelussa.

JYSK on kehittynyt vuosien saatossa huimasti

Juhani on päässyt näkemään miten asiat ovat kehittyneet JYSKissä 20 vuodessa. Kehitys on ollut hurjaa tietotekniikassa, myymälän kalustuksessa ja koulutuksessa.

– Kehitystä on ollut mukava seurata ja olla osana muutosta. Ennen myymälän tilaukset soitettiin puhelimella Ruotsin Nassjön logistiikkakeskukseen, myyntitiskit rakennettiin itse lavoista ja kyltit tekstattiin. Nyt tilaukset onnistuvat nopeasti järjestelmän kautta, josta tulostetaan myös hinnat ja kyltit. Myymälän esillepano on hyvin etukäteen mietitty ja konseptoitu. Se mikä ei ole muuttunut, on että JYSKissä on aina välitetty ihmisistä. Ihmiset huomioidaan ja apua saa aina, jos sitä tarvitsee, kiittelee Juhani.

Hyvässä ilmapiirissä viihtyy niin henkilökunta kuin asiakkaatkin

Joensuun myymälä on kasvanut neljän hengen myymälästä 17 kollegan tiimiksi. Meno on rentoa ja hommia tehdään hyvässä hengessä. Myymälän puolella Juhani hurmaa asiakkaat ystävällisyydellään ja tuotetietoudellaan.

– Nykyisin asiakkaita on helpompi lähestyä ja puhuttelu on rennompaa. Ennen asiakkaita teititeltiin ja kauppaa saatettiin vääntää pitkäänkin. Nyt asiakkaat kiertelevät enemmän katsomassa ja vertailevat netissä.

Juhani kiittelee sitä miten hyvässä talossa ja hyvän tiimin kanssa on ollut mukavaa tehdä töitä.

– JYSKissä on parasta se, että ihmiset otetaan huomioon, on aina välitetty. Ketään ei koskaan jätetä yksin. Siksi olen jäänyt taloon. Ja jos apua tarvitaan, sitä kyllä saa, kiittelee Juhani.

 

 

 

{"items":{"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f":[{"x":"0","y":"0","width":"12","height":"7"}]},"settings":{"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f":{"always_show_resize_handle":false,"float":false,"cell_height":50,"height":0,"vertical_margin":0,"width":12,"field_id":"6e3a519f-2d81-4ff4-aef7-8b352627bf7f","cellHeight":50,"verticalMargin":0,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-2067","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}